Leerkrachten: Stefan Zandbergen (ma, di, woe) en Marjolein van Kooten (do, vrij)

Gym: meester Jimmy

Klassenouder: Anne Mieog (moeder Jan) Nannah Tak (moeder elin)

AC-ouder: in progress

Luizenpluizer: Mirjam Locadia (moeder Sara), Jessica de Lugt (moeder Fien) Nadia Oujamaa (moeder Zina)

01 okt 2019 - Oktober
Beste ouders / verzorgers,

Wat is er de afgelopen weken hard gewerkt in groep 4, en wat een indrukken hebben de leerlingen opgedaan.

Kennismaken met je nieuwe meester en/of juf, kennismaken met een nieuwe klasgenootje! Dat is niet niks.

We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met onze methode De Vreedzame School. Samen met klasgenoten en de leerkracht is er gesproken over omgangsvormen met elkaar, over afspraken die wij met elkaar maken. ‘Wij horen bij elkaar’ was een term die dagelijks de revue passeerde.

De nieuwe rekenmethode heeft z’n  intrede gedaan, fijn dat iedereen een deel van de les op zijn of haar eigen niveau werkt.

In groep 4 leren wij o.a. hoe er hoofdletters geschreven worden. Hoofdletter A, B, C en D moet uw kind kennen, vraag het maar aan uw kind.

Natuurlijk wordt er heel wat gelezen in de klas. Wij lezen momenteel uit ons eigen leesboek en lezen uit de methode Leesestafette, deels op hoog tempo.

De komende weken gaan wij op deze voet verder. Wij kijken uit naar de Kinderboekenweek met als thema ‘Reis mee.’ Wij gaan hier projectmatig mee aan de slag. Het thema van de Kinderboekenweek sluit goed aan bij thema 2 van Staal: Onderweg en ook bij het vak wereldoriëntatie: Waar woon jij?  En gaan wij aan de slag met plattegronden.

Kortom,

het wordt een fijne maand!

Hartelijke groet,

Stefan Zandbergen