Actueel

Nieuws

Juli 2019
01 jul 2019 - Juli 2019

 

Personeel

Afgelopen vrijdag heeft juf Taaye afscheid van kinderen, ouders en ons team genomen. Juf Taaye was als administratief medewerker 19 jaar lang (en daarvoor als hulpouder, bij elkaar 27 jaar) onze steun en toeverlaat. Wij gaan Taaye missen, wij wensen haar een goed herstel en heel veel geluk en gezondheid. Wij willen namens Taaye alle ouders bedanken voor de aanwezigheid, cadeautjes en bloemen.

 

Vrijdag 5 juli hebben wij een teamuitje en nemen wij afscheid van juf Lizzy en juf Karlijn. Uiteraard blijven zij tot het einde van het schooljaar.

 

Amber Vredeveld

Als nieuwe leerkracht op basisschool Statenkwartier wil ik mij graag even voorstellen.
Mijn naam is Amber Vredeveld en ik ben 34 jaar. Vanaf volgend schooljaar zal ik de nieuwe juf zijn van een kleutergroep op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Al 11 jaar geef ik met veel plezier les aan kleuters. Momenteel ben ik werkzaam als leerkracht van groep 1 op Nutsschool Laan van Poot.
In mijn vrije tijd lees ik graag een boek en doe ik aan yoga.

Binnenkort kom ik alvast langs om kennis te maken met de kinderen en wellicht zien jullie mij rondlopen.

Ik kijk er naar uit om volgend jaar op het Statenkwartier te starten, maar voor nu wens ik jullie alvast een fijne zomervakantie!

Met vriendelijke groet,
Amber Vredeveld

Astrid de Graaff

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van het Statenkwartier,

 

Via deze weg stel ik mij graag aan u voor. Mijn naam is Astrid de Graaff, woonachtig in Voorburg en ik ben 39 jaar. Als leraar ben ik in 2003 begonnen met lesgeven op het Statenkwartier en heb na 7,5 jaar lesgeven de stap genomen om directeur te worden van een basisschool in Rijswijk en hierna een basisschool in het Westland. Door de komst van onze tweeling afgelopen september wil ik graag minder werken, echter betrokken blijven in het onderwijs. Vandaar het besluit om opnieuw te solliciteren naar een baan als leerkracht op het Statenkwartier. Mijn hart ligt bij het lesgeven aan een bovenbouwgroep en ik kijk er dan ook naar uit om dit te kunnen oppakken. Ik wens u voor nu een fijne zomervakantie en ik ontmoet u graag in het nieuwe schooljaar. 

 

Vriendelijke groet,

Astrid de Graaff

Formatie

Vrijdag 5 juli ontvangt u naast het rapport van uw kind ook het informatieboekje, daar staat naast de nodige informatie m.b.t. volgend schooljaar ook de formatie. De groepen 2 worden herverdeeld en krijgen vrijdag de nieuwe indeling. Alle andere klassen gaan wij komend jaar niet herindelen. Elk jaar wordt dit opnieuw bekeken.

 

Verbouwing

Op dit moment wordt er hard gewerkt op de bovenste etage; de nieuwe lerarenkamer, groep 8, de IB (intern begeleider) kamer en de RT (remedial teaching) kamer worden als alles voorspoedig verloopt 11 juli opgeleverd. Daarna wordt groep 8 (bovenste etage) gerenoveerd en in de vakantie de groepen 1 en alle gangen/trappen.

 

Het kunstwerk op het plein (aardappelberg, poppen en beest) gaat terug naar de kunstenaar, zodat wij het plein leuker en efficiënter kunnen indelen. Een aantal kinderen is gevraagd naar wat zij het liefst zouden willen, dit nemen wij mee in het ontwerp. Wij hopen dat de herinrichting tevens in de vakantie kan plaatsvinden.

 

Kunstzinnige projectwerken en zomerfeest

Dit jaar hebben we de kunstzinnige projectweken gecombineerd met het zomerfeest. Het thema is Circus. Op vrijdag 5 juli openen wij de projectweek met een goochelshow (voor alle groepen) gegeven door Leo Smetsers.

De rest van de week oefenen de kinderen een circusact, welke zij op 12 juli presenteren. U bent als ouder van harte welkom bij de uitvoering van uw kind.

Alle B groepen (1 t/m 7 + 1c) presenteren hun circusact van 09:00 uur tot 10:00 uur in de gymzaal.
Alle A groepen (1 t/m 8) presenteren hun circusact van 10:15 uur  tot 11:15 uur in de gymzaal.

Let op: er is beperkt ruimte beschikbaar in de gymzaal. De leerlingen zitten dichtbij het podium. Achter de leerlingen, of aan de zijkant is er ruimte voor u als ouder.

 

Op vrijdag 12 juli zijn alle leerlingen om 12:00 uur vrij.

Het zomerfeest is van 16.30 uur tot 20.00 uur.

Voor de kinderen zijn er verschillende spelletjes en workshops. Voor ouders is er muziek, eten en drinken. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er geen voorverkoop zijn. De munten en spelletjeskaarten kunt u tijdens het zomerfeest kopen.

 

Verdere informatie over het zomerfeest volgt eind deze week.

 

Kledingbeurs

Beste ouders,

Op vrijdag 6 september 2019 (15:00-17:00) zal er een kledingbeurs plaats vinden op school. Hier kunt u kleding (en andere kinderspulletjes) verkopen. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Bent u geïnteresseerd? Vult dan het formulier (https://forms.gle/CXXo9BmTRzUfCbvu6)in met uw naam, achternaam, e-mailadres en de groep waar uw kind in zit.

Meer informatie en details volgen nog.

Groetjes,

Nadia Oujamaa (moeder van Zina 3b en Emna 1b)

 

Vanuit Zo Kinderopovang

Dit gaan wij in de vakantie doen: https://www.zokinderopvang.nl/filelib/s1/2019_2esweel_vakantieboekje.pdf

 

Belangrijke data juli

5: Rapport groepen 1 (a en b) t/m 7, Informatieboekje en indeling groepen 2 mee naar huis

12: Zomerfeest van 16.30 uur tot 20.30 uur (alle kinderen om 12.00 uur vrij)

15: Hindernisbaan groep 2 naar groep 3

16: Afscheidsavond groep 8

17: Laatste schooldag groep 8

18: Kennismaking nieuwe groepen 14.00-14.45

19: Alle kinderen om 12.00 uur vrij, start zomervakantie (t/m vrijdag 30 augustus 2019)

 


Juni 2019
01 jun 2019 - Beste ouders en/of verzorgers,

 

Personeel

Het re-integratie traject van Juf Annelies is afgerond. Vanaf volgende week staan juf Annelies en juf Cynthia weer volledig voor groep 4b.

 

Juf Lizzy gaat na 8 jaar in Den Haag gewoond te hebben weer terug verhuizen naar Venlo.

Juf Karlijn gaat naar Rotterdam verhuizen, waar zij tevens een baan heeft gevonden. Wij gaan hierdoor twee fantastische leerkrachten missen, maar wensen beiden heel veel geluk in hun nieuwe (en oude) omgeving.

 

Gelukkig kan ik u meteen mededelen dat een oud-collega graag weer bij ons wil werken en dat wij nog een andere goede leerkracht hebben aangenomen. Omdat bij beide leerkrachten de ouders van hun huidige school nog niet op de hoogte zijn kan ik u helaas niet meer vertellen. In een volgende update stellen zij zich voor.

 

Verbouwing

De lokalen van de groepen 4 zijn klaar. Afgelopen dinsdag hebben wij de tafels, stoelen en kasten verhuisd. Dinsdag 4 juni kunnen de kinderen starten in de nieuwe lokalen. De groepen 5 zitten dan tijdelijk in de lokalen van de oude groepen 7 (2eetage). Als alles volgens plan verloopt, verhuizen de groepen 5 maandag 24 juni weer terug. Hierna gaat de verbouwing op de 2eetage verder. Eerst het oude lokaal van groep 7a (hier komt volgend jaar groep 8b) en de IB/RT-ruimtes, daarna het oude lokaal van 7b (dit wordt de lerarenkamer) en groep 8a. Indien nodig verblijft groep 8 de laatste schoolweek in het nieuwe groep 8b lokaal.

 

In de zomervakantie worden de gangen, trappen en de groepen 1 lokalen aangepakt. Na de zomervakantie zijn we intern zo goed als klaar. Alleen de kleedkamers en de gymzaal moeten dan nog gerenoveerd worden. Dit doen wij in een later stadium.

 

Naast de interne verbouwing zijn wij ook bezig met het schoolplein. Wij willen het plein zo leuk en efficiënt mogelijk inrichten, dit doen wij mede door input vanuit kinderen te vragen.

 

Op onderstaande foto’s ziet u hoe de entree moet worden. Er komt een luifel boven de ingang waarmee wij de hoofdingang aanduiden. Er komt een zebrapad van huisjes. De huisjes staan symbool voor onze wijk met mooie statige huizen. De huisjes komen weer terug in de school (bij ieder klaslokaal en als prikbord). Op de gevel komt met grote letters de naam van onze school te staan.

In lijn van het voetbalveld willen wij een veld waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook hier laten wij “de huisjes” terugkomen. Om het veld heen is ruimte voor bewegingsactiviteiten (zoals balspelen) en er komt een “chillplek” aan de kant van de gymzaal. Verder willen wij hier en daar bomen/struiken plaatsen die voor verkoeling in de zomer kunnen zorgen (zie foto).

Het kleine plein blijft ongewijzigd. Wel zijn wij aan het kijken voor een andere ondergrond dan de houtsnippers. Hoe leuk dit ook is, er ligt meer hout over het gehele plein dan op de plek dan waar het hoort. Daarnaast wordt het in de winter modderig en vies.

 

Eind Cito 2019

Wellicht heeft u het gehoord via de media, door een rekenfout hebben vele kinderen een verkeerd eindadvies gekregen. Gelukkig was dit niet voor onze kinderen van toepassing. Wij maken gebruik van de Centrale Eindtoets (van Cito), zij hebben de juiste adviezen gegeven.

 

Dit jaar hebben de kinderen de eindtoets weer goed gemaakt. Het landelijk gemiddelde is dit jaar 535 en onze kinderen hebben een gemiddelde score van 540,84.

Wij hebben dit jaar 1 advies heroverwogen, van Kader/TL naar TL. Alle andere resultaten kwamen overeen met onze adviezen.

 

Hierbij nogmaals de gegeven adviezen:

Vakantieplanning 2019-2020

Hierbij alvast de vakantieplanning. De studiedagen die wij normaliter aan een vakantie plakken volgens z.s.m.

Belangrijke data juni

3: Studiedag (alle kinderen vrij)

7: Schoolreis (groep 1c is vrij)

10: Tweede Pinksterdag (alle kinderen vrij)

 

Belangrijke data juli

5: Rapport mee naar huis groepen 1 (a en b) t/m 7

12: Zomerfeest van 16.30 uur tot 20.30 uur (alle kinderen om 12.00 uur vrij)

15: Hindernisbaan groep 2 naar groep 3

16: Afscheidsavond groep 8

17: Laatste schooldag groep 8

18: Kennismaking nieuwe groepen 14.00-14.45

19: Alle kinderen om 12.00 uur vrij, start zomervakantie (t/m vrijdag 30 augustus 2019)

 

 


Facebook