Mei 2022
01 mei 2022 -

Beste ouders en/of verzorgers,

Groep 8 kamp & plaatsing VO

Ook dit jaar gaat groep 8 weer op kamp. Ook dit jaar gaat groep 8 naar School in Bos. School in Bos is het buitencentrum van Gemeente Den Haag in Wilhelminaoord. Het is een stukje Den Haag in Drenthe. Het hele jaar door logeren er groepen 7 en 8 van Haagse basisscholen voor een natuurwerkweek. Zo leren ze van en over de natuur.

Donderdag 7 april kregen alle kinderen de uitslag m.b.t. plaatsing op de middelbare school. Van de 53 kinderen zijn er 50 op hun eerste voorkeursschool terecht gekomen, 1 leerling op de tweede voorkeursschool en 2 kinderen zijn helaas uitgeloot. De laatste twee kinderen hebben zich opnieuw ingeschreven en zijn inmiddels ook op een school aangenomen.

Musical

Wij hopen dat u, net als wij, genoten heeft van de mini musicals op school. Wij gaan kijken of wij dit ieder jaar kunnen laten terugkomen. Toneelspelen is namelijk niet alleen leuk wat zang en dans betreft, maar het stimuleert ook nog het zelfvertrouwen van kinderen. Door in een rol te kruipen durven kinderen, die bijvoorbeeld vaak verlegen zijn, zichzelf meer te laten zien. Daarnaast leren kinderen op een andere manier samen te werken en op elkaar in te spelen. Dit heeft ook een positief effect op groepsvorming en talentontwikkeling.

Veel kinderen vonden het wat spannend, maar iedereen was erg enthousiast en wat hebben ze het goed gedaan! Wij zijn erg trots op alle kinderen.

De opkomst van ouders was erg groot. Heel erg bedankt voor uw komst! Het was erg fijn u weer te mogen begroeten op school.

Schoolfotograaf

Op maandag 23 mei en dinsdag 24 mei komt de schoolfotograaf weer bij ons op school. Op maandag zullen we van alle leerlingen een portretfoto maken. Op dinsdag zullen we de broer/zus foto’s maken met alleen kinderen die bij ons op school zitten. Dinsdag maken we ook de groepsfoto’s.

Voor de achtergrond wordt een hele donkere kleur blauw gebruikt. Hier kunnen jullie rekening mee houden qua kleding.

Na een aantal weken ontvangen jullie via uw kind(eren) de inlogkaarten om online de foto’s te kunnen bestellen.

Afgelopen schooljaar

Na de meivakantie gaan wij de laatste 9 weken van dit schooljaar in. Het jaar is echt voorbijgevlogen. We zijn blij dat we Corona steeds meer achter ons kunnen laten.

Als we terugkijken op de corona periode, met alle lockdowns en aangepaste maatregelen, kunnen wij stellen dat de kinderen cognitief gezien hard zijn blijven werken in alle situaties, of dit nou thuis was of op school. Hier en daar zien we kinderen die iets achteruit zijn gegaan, maar we zien ook kinderen die door de 1 op 1 situatie vooruit zijn gegaan. Het algemene beeld laat een “normale” groei zien.

Wat wij de afgelopen tijd wel hebben gemerkt is dat de kinderen, na bijna twee jaar niet of alleen met eigen klas te hebben buiten gespeeld, sociaal emotioneel gezien weer aan elkaar moesten wennen. Er waren meer ruzies en/of incidenten op het plein dan voorheen.

Door middel van gesprekken en lessen vanuit De Vreedzame School worden kinderen weer wat meer sociaalvaardig en zien we hier weer verbetering in komen.

Volgend jaar willen wij de vrijwillige overblijf medewerkers een training aanbieden, zodat het toezicht op het plein nog beter wordt.

Social Schools

Na de meivakantie worden de persoonlijke berichten en gesprekken samengevoegd. Hierdoor is het contact met school maar op 1 manier mogelijk. Dit maakt dat Social Schools er iets anders uit gaat zien. Op onderstaande website treffen jullie meer informatie aan:

Belangrijke data Mei

9 t/m 13: Kamp groep 8

23 en 24: Schoolfotograaf

25: Sportdag

26 en 27: Hemelvaart (alle kinderen vrij)

Belangrijke data juni

3: Schoolreis

6: 2e Pinksterdag (alle kinderen vrij)

10: Schooldisco

13: Studiedag (alle kinderen vrij)