01 nov 2019 - Beste ouders en/of verzorgers,

Personeel

Zoals u in een eerder bericht heeft kunnen lezen is Alexandra Verhoeven afwezig i.v.m. een heupoperatie en het herstel hiervan. Dit hebben wij kunnen oplossen door de inzet van mensen uit het management en ondersteuningsteam; Yvonne Telgen en Eveline Groen.

Per 1 november 2019 hebben wij voor 3 dagen Astrid Verschuren aangenomen. Zij gaat maandag, dinsdag en woensdag groep 6a vervangen. Donderdag en vrijdag staat Yvonne Telgen nog voor die groep. Hierdoor hebben zowel Yvonne als Eveline er weer een dag voor hun eigen taken bij.

Verkeersveiligheid rondom de school

Wij zijn benaderd door politie en handhaving i.v.m. de verkeersveiligheid rondom onze school. Wij zien, ondanks eerdere verzoeken, nog steeds auto’s die voor de school stilstaan, verkeerd geparkeerd zijn en/of fietsers die tegen de richting in (op de Willem de Zwijgerlaan) onze straat in rijden. Dit kan zorgen voor gevaarlijke en/of onveilige situatie. Ik verzoek u, mede namens de politie en handhaving, nogmaals dringend hiermee rekening te houden. Politie en handhaving gaan dit de komende weken steekproefsgewijs controleren.

Verbouwing

Intern kan de verbouwing bijna afgerond worden, op de gymzaal en kleedkamers na. De kleedkamers worden in december gerenoveerd. Mogelijk wordt dan ook de gymzaal geverfd.

In 2017 is onze school voor het laatst gecontroleerd op asbest. Tijdens de asbestinventarisatie in 2017 is de dakconstructie van ons gebouw doorzocht naar visueel direct waarneembare asbesthoudende en asbestverdachte materialen. Hierbij was het niet toegestaan om d.m.v. destructieve handelingen in de constructie of onder/boven afwerkingen naar verborgen toepassingen te zoeken. Door een lekkage op het dak is tijdens de reparatie door de werklui onder de dakshingles asbest geconstateerd. Hierop hebben zij meteen actie ondernomen en hebben zij na analyse door een erkend bedrijf meteen een gecertificeerd bedrijf ingeschakeld. Zij hebben afgelopen vrijdag de sarnering gedaan.

Door de sarnering heeft de reparatie vertraging opgelopen. Deze week wordt het dak m.b.t. de lekkages gerepareerd.

Vrijdag 8 november wordt de steiger afgebroken, het is die dag niet mogelijk de fietsen achter te parkeren.

Schoolfruit

Ook dit jaar hebben wij de subsidie EU-schoolfruit aangevraagd en gekregen. Van 12 november 2019 t/m 16 april 2020 krijgen wij wekelijks fruit gratis groente en fruit. Op welke dagen het fruit geleverd wordt horen wij nog.

Belangrijke data november

04: informatieavond NIO en VO voor groep 8

06: Alle leerkrachten staken (alle kinderen vrij)

12: Voorlopig advies gesprek groep 8

13: Afname NIO groep 8

14: Voorlopig advies gesprek groep 8

16: Sinterklaas intocht haven

29: Tussentijdsrapport mee naar huis

Belangrijke data december

05: Sinterklaasviering tot 12.00 uur (dan zijn alle kinderen vrij)

06: Kinderen mogen uitslapen en moeten uiterlijk 09.30 op school zijn.

17: Schoolschaatsen groepen 8

18: Schoolschaatsen groepen 6 en 7

19: Kerstviering tot 12.00 uur en een avondprogramma

20: Studiedag; alle kinderen vrijdag

23-12 t/m 03-01: Kerstvakantie

Daniëlle Samson

01 okt 2019 - Beste ouders en/of verzorgers,

Personeel

Zoals u weet is Alexandra Verhoeven aan haar heup geopereerd en is zij herstellende. Dit wordt opgevangen door Yvonne Telgen en Eveline Groen. Hoewel het heel fijn is dat wij dit intern hebben kunnen oplossen, is de rek die wij hadden qua vervanging er meteen uit. Wij hebben nog een aantal ambulante mensen, maar die mensen inzetten gaat ten koste van kwaliteit (bijvoorbeeld doordat RT uitvalt).

Via de volgende link komt u bij ons vervangingsprotocol: https://www.statenkwartierschool.nl/cp/uploads/hipe_content/Vervangingsprotocol(1).pdf

Verbouwing

Intern worden de laatste opleverpunten afgehandeld. Het plein wordt de komende tijd (afhankelijk van het weer) aangepakt.

Oproep

Wij zijn op zoek naar ouders die goed kunnen tekenen. Wij willen een visual summary maken.

Wil je hierbij helpen, stuur dan een mail naar info@statenkwartier.nl

Met vriendlijke groet,

Danielle Samson