Actueel

Nieuws

April 2021
31 mrt 2021 -  

 

Beste ouders en/of verzorgers,

 

Personeel

Positief getest

In de onderbouw hebben we helaas nog een leerkracht die positief getest is. De klas is hierdoor 5 tot 10 dagen in quarantaine geweest. De leerkracht is momenteel nog ziek thuis, wij hopen dat zij snel zal herstellen. Wij hebben de klas intern kunnen opvangen.

 

Van de twee leerkrachten die afgelopen oktober positief getest zijn is er 1 weer volledig aan het werk. De ander is nog aan het re-integreren. Ook dit kunnen wij gelukkig intern oplossen.

 

Zij-instroom

Vanaf mei komt Axel van Pamelen, als zij-instromer, ons team versterken. Hij zal tot de zomervakantie meelopen met groep 6a. Axel stelt zich graag aan u voor:

 

Hoi! Mijn naam is Axel, ik ben 26 jaar oud en ga aan de slag als zij-instromer na de meivakantie. Naast mijn passie voor onderwijs ben ik een hobbymuzikant, vintage filmliefhebber en muziek-freak!

 

Groeten,

Axel

 

Handvaardigheid (HV)
Schooljaar 2019-2020 zijn wij gestart met het geven van handvaardigheidslessen door een vakleerkracht (Marthe Brinkel). Dit was mogelijk door een budget wat vrijkwam voor werkdruk verlaging voor leerkrachten. Na een brainstormsessie met het team, was de wens meer tijd te creëren voor administratieve handelingen. Door het inzetten van een vakleerkracht hebben leerkrachten hier ook meer tijd voor. Daarnaast halen we hiermee meer expertise in huis. 
Wij merken echter wel, dat het missen van een handvaardigheidslokaal beperkingen met zich meebrengt. Hierdoor willen wij de komende tijd bekijken hoe wij de lessen anders vorm of invulling kunnen geven. Dit kan op gebied van handvaardigheid zijn, maar dit kan ook resulteren in bijvoorbeeld een ander vak, zoals wetenschap en techniek. Mocht u hier ideeën over hebben, dan horen wij dat graag. 

Daarnaast is Marthe Brinkel momenteel werkzaam bij 3 verschillende bedrijven, waarvan 1 school met eigen HV lokaal. Dit heeft, naast het feit dat ze liever meer dagen bij 1 bedrijf/school werkt, haar voorkeur. 
Charlotte Briza, een handvaardigheidsleerkracht die momenteel op andere scholen binnen ons bestuur werkzaam is, zou graag bij ons op school willen werken. 
Dit maakt dat Marthe per 1 mei bij een andere school binnen ons bestuur gaat werken en Charlotte naar ons toekomt. Charlotte stelt zich graag aan u voor:

 

Mijn naam is Charlotte Birza. Vorig schooljaar ben ik aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam afgestudeerd. Vanaf dit schooljaar werk ik met veel plezier als kunstdocent op het ISW in Poeldijk en heb ik Schrijfdans gegeven aan de onderbouw op Nutsschool M.M. Boldingh. Vanaf mei ga ik de Handvaardigheidslessen op deze school geven. 

Ik vind het heerlijk om met kunst bezig te zijn en vooral om leerlingen kennis te laten maken met kunst. Hier komt mijn keuze voor dit vak uit voort. Voor de kunstacademie heb ik een opleiding als grafisch vormgever met als specialisatie Art & Design afgerond. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag. Daarnaast vind ik het heerlijk om paard te rijden. Ik ben iedere week op donderdag en vrijdag op school aanwezig. Ik heb veel zin om met de Handvaardigheidslessen te gaan starten.

 

Groeten,

Charlotte

 

Vanuit de sportdagcommissie

Op woensdag 12 mei staat de sportdag gepland. Normaal gesproken plannen wij dit met meerdere klassen samen, met behulp van ouders op een externe locatie. I.v.m. de coronamaatregelen op school kan dat helaas niet. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een goed alternatief. In de week van 17 tot en met 21 mei organiseren wij daarom een sportweek. De kinderen zullen verschillende sportieve workshops volgen met de eigen klas. Dit zal op school en onder schooltijd georganiseerd worden. Externe partners die de workshops komen geven, hanteren dezelfde coronamaatregelen als dat wij op school hebben. Na de meivakantie zal de commissie een uitgebreide brief naar u sturen met meer informatie. Hierin zal ook staan wanneer uw kind de workshops zal volgen en dus eventueel gymschoenen of ander materiaal nodig heeft.

 

  

 

Belangrijke data april 

01: Paasviering 

02: Goede vrijdag – alle kinderen vrij 

05: Tweede Paasdag – alle kinderen vrij 

26 april t/m 7 mei: meivakantie 

 

Belangrijke data mei

26 april t/m 7 mei: meivakantie 

10: start kunstzinnige projectweken

13: Hemelvaart – alle kinderen vrij 

 

14: hemelvaart – alle kinderen vrij 

17 t/m 21: Sportweek (inhoudelijke informatie volgt)

 

24: 2e Pinksterdag – alle kinderen vrij