Leerlingraad

De leerlingenraad bestaat uit kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Elke groep kiest 1 leerling. De leerlingenraad wordt gekozen voor een schooljaar. Dan worden er nieuwe verkiezingen gehouden. De leerlingenraad komt één keer in de vijf á zes (school)weken onder schooltijd bijeen.

Hallo allemaal,

Ik ben Luca Kuyt (8B), maar zeg maar gewoon Kuyt. Ik wilde graag in de leerlingenraad, omdat ik dacht: Ik vind school op zichzelf niet heel leuk, maar ik kan wel zelf de school leuk maken voor de nieuwe kinderen van het Statenkwartier. Mijn ideeën zijn: meer speeltoestellen, meer bomen en planten en meer beweging in de klas. Ik ben zelf erg sportief, want ik speel namelijk voetbal en daardoor ben ik erg bewegelijk. Ik weet dat meer kinderen dat hebben. Natuurlijk is het lastig, maar ik zal er alles aan doen om de school een stukje beter en leuker te maken.

Groeten, Kuyt

Ik was verrast toen ik hoorde dat ik in de leerlingenraad zat. Ik vind het erg leuk om ideeën te verzinnen, vooral voor het goede doel. Het idee om naar het strand te gaan en plastic daar gaan opruimen vind ik een goed idee. Toen ik aan de klas moest vragen wat voor ideeën zij hadden vertelden ze dit:

- Meer toestellen op het schoolplein

- Meer ballen voor iedere groep

- Zeep en handdoeken op het toilet

Ik vind het dus erg leuk om erin te zitten en hoop meerdere ideeën uit te kunnen voeren.

Groetjes van Sophia (7a)

Hoi,

Ik ben Lily en ik zit in groep 6a. Ik wilde in de leerlingenraad, omdat ik graag de school beter wilde maken. Ik ben 9 jaar ik wil graag helpen en ideeën bedenken. En ik denk dat de school zo veel beter wordt. Dingen beslissen is mijn ding!

Groetjes, Lily

Hallo,

Ik ben Esmee en ik zit in de leerlingenraad. Ik ben 10 jaar en zit in groep 7B. Ik woon in Den Haag aan de Soestdijksekade. Ik vind meester Wouter en juf Alexandra de leukste juf/meester. Ik denk dat ik gekozen ben, omdat: Ik goed kan luisteren naar ideeën van andere mensen en ik heb ook vaak zelf goede ideeën. Kinderen vinden dat ik slim en te vertrouwen ben, waardoor kinderen vaak naar mij toekomen als ze tips nodig hebben. Een paar van die ideeën zijn: Een sponsorloop om geld in te zamelen, meer groen op het schoolplein, misschien dat we in de buurt (van school) klusjes gaan doen en misschien dat we vaker naar buiten kunnen om opdrachten te doen voor sommige vakken.

GROETJES ESMEE !!!

Hallo,

Ik wilde graag in de leerlingenraad, omdat ik vond dat ik goede ideeën had. Ik wil graag zonnepanelen op het dak en voor het geld voor zonnepanelen een sponsorloop.

Groetjes,

Luc

Naam: Hilda Köper

Hobby: Ik tennis, ik zit op piano en op scouting en ik hou van zingen

Bereiken leerlingenraad: ik hoop door onze hulp dat het een beetje groener wordt met meer planten en bloemen en nu ik een beetje heb zitten denken wil ik dat er minder gepest wordt en ik hoop dus dat het een mooi schoolplein wordt.