Leerlingraad

De leerlingenraad bestaat uit kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Elke groep kiest 1 leerling. De leerlingenraad wordt gekozen voor een schooljaar. Dan worden er nieuwe verkiezingen gehouden. De leerlingenraad komt één keer in de vijf á zes (school)weken onder schooltijd bijeen.

Hallo, ik ben Rosanne, ik ben 9 jaar en zit in groep 6a van basisschool het Statenkwartier en ik vind het heel leuk op school. Ik woon in Den Haag en mijn hobby’s zijn volleybal en zingen .

Ik zit in de leerlingenraad en ben gekozen door mijn klas, omdat ik naar de klas luister en omdat ik het beste wil voor de klas. Mijn doelen zijn dat onze school meer gaat doen met het milieu en dat we meer aan beweging doen in de klas zoals een fiets onder onze stoel.

Ik ben Tara. Ik ben 9 jaar oud. Ik zit in groep 6b en ik heb blond haar. Ik houd heel erg van dieren. Ik ben gekozen, omdat ik goeie ideeën heb voor de school en omdat ik goed kan luisteren naar een ander. Een van mijn ideeën is de deur van de school wat vroeger open als het regent.

Ik ben Chloé, ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7A. Mijn hobby’s zijn tekenen en dansen. Dingen die ik nog meer leuk vind zijn karten, freerunnen, voetbal, tekenen en zingen. Mijn lievelingseten is sushi.

Waarom ik in de leerlingenraad wil? Ik kan goed naar iemands ideeën luisteren en daar iets mee doen. Als kinderen hun ideeën aan mij vertellen dan doe ik er alles aan om het te laten lukken. Ik vind dat iedereen ideeën mag bedenken, want in ieder idee zit wel iets goeds!

Ik ben Thomas. Ik zit in groep 7B. Ik zit in de leerlingenraad, omdat ik de school nog leuker wil maken. Ik wil graag meer beweging tijdens de les en meer handvaardigheid. Ik wil graag schommels en het speeltoestel op het kleine plein wil ik een soort ‘bossig’ maken.

Hallo, ik ben Livia Jol en ik zit in de leerlingenraad, omdat ik de school een beetje mooier wil maken. Mijn klas heeft mij gekozen, omdat ik al hun mogelijke ideeën serieus zal bekijken en doorgeven. Ik ben 10 jaar en heb donkerblond haar. Ik zit in groep 8 en daarom vind ik het jammer dat als er leuke ideeën zijn ik niet alles kan meemaken, omdat het dan bijvoorbeeld nog niet af is. Maar ik hoop dat andere klassen er nog wel lol van kunnen hebben.