Leerkrachten: Wouter Schwake (ma t/m vr)

Gym: maandag: 11.00 uur& woensdag: 08.30 uur

Muziek: dinsdag: 10.40 uur

Klassenouders: Audrey Wei-Yun (Moeder Sophia) & Yvette Akkerman-Brook (Moeder Yara)

AC-ouder: Jantien de Jonge (Moeder Lisa)

Luizenpluizer: Mirjam Locadia-de Ruijter (Moeder Nina) & Sanja Taslaman (Moeder Sara)

01 jun 2019 - Juni 2019
Preview foto Beste kinderen en ouders/verzorgers,

mei is weer voorbij. Iedereen is op de foto gezet door de schoolfotograaf. Ook hebben we een hele leuke sportdag gehad met mooi weer. Alle sportieve hulpouders nog eens hartelijk bedankt voor jullie inzet.

In juni zijn er weer de cito toetsen. We beginnen in week 23 met de DMT (woordjes lezen) en in de weken 24 en 25 zijn er de cito toetsen voor rekenen, woordenschat, begrijpend lezen, AVI (technisch lezen) en spelling.

CITO:

Houdt u er rekening mee dat we weer beginnen met de cito-toetsen. Het zou fijn zijn als uw kind goed uitgerust en op tijd op school komt hiervoor.

Met rekenen zijn we druk bezig met blok 9. Dit zijn de toetsdoelen:
- Kinderen kunnen vermenigvuldigingen maken van het type 6x56, 4x345 en 23x73.

- Kinderen kunnen via viaria-aanpakken vermenigvuldigen

- KInderen kunnen bij een gegeven verdeling met breuken aangeven welk deel het is en uitrekenen uit hoeveel objecten een deel bestaat.

- Kinderen kunnen bij een gegeven deel van een figuur met breuken aangeven welk deel het is en deze breuk aanvullen tot 1.

Spelling:
Met spelling zijn we hard bezig in blok 8:

In de categorie spelling komen de lollywoorden en tremawoorden aan bod.

In de categorie werkwoordspelling gaan we verder met werkwoorden met komma-s-meervoud.

In de categorie grammatica gaan we werken met rangtelwoorden:
Wout is de derde kleinzoon in de familie.

Taal:

Na het thema Amsterdam, Pronkstukken, Zeebenen, Ondergronds, Sport, Spijsvertering en Plankenkoorts, zijn we aangekomen bij het thema Jungle. We leren alle woorden die hier mee te maken hebben en we leren over nonverbale communicatie en het bedenken van dierennamen. Met schrijven gaan we een korte informatieve tekst maken en de inhoud bepalen van een spannend verhaal.

Zaakvakken

We gaan de laatste hoofdstukken afronden van Natuurkunde en Aardrijkskunde.

We zijn nu bezig met het leren van de plaatsen in het oosten van Nederland. Hierna gaan we verder met de laatste project hoofdstukken van Geschiedenis.

Rapport
Vergeet u niet om het rapport in te leveren?

Wouter Schwake