Leerkrachten: Astrid Verschuren( ma t/m wo) en Yvonne Telgen (do,vr)

Gym: dinsdag 8.30 uur en vrijdag 10.15 uur

Klassenouders: Linda Velders (moeder van Sem)

AC-ouder

Luizenpluizers: Petra Guyt (moeder van Sanne), Saskia Tempelman (moeder van Marieke).

01 jan 2020 - januari
Hallo allemaal,

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2020! Hopelijk is iedereen het nieuwe jaar goed gestart en is iedereen een beetje bijgekomen van de drukke decembermaand.

We hebben de laatste weken voor de kerstvakantie in kerstsferen doorgebracht met veel geknutsel voor de kerstmarkt, oefenen voor ons optreden in de gymzaal en een gezellig kerstdiner in de klas. Ook hebben we geschaatst op het Kurhausplein. Dat was voor groep 6 de eerste keer, maar is bij ons op school inmiddels een traditie om in de week voor de kerstvakantie met de groepen 6,7 en 8 gezellig te gaan schaatsen om de vakantie in te luiden.

Nu komt er een drukke maand aan met de afname van de jaarlijkse Cito toetsen. We zullen deze maand weer de toetsen voor rekenen, spelling, woordenschat, begrijpend lezen en technisch lezen afnemen. Ook gaan we vanaf 14 januari starten met alle boekbesprekingen. Hier heeft iedereen alle informatie al in het begin van het schooljaar over ontvangen. Ook zullen we na de kerstvakantie gaan plannen voor het werkstuk en de spreekbeurt. Dat hoort u dus later nog van ons.

Voor de vakantie was er rondom Sint en Kerst uiteraard ook veel tijd voor gezelligheid, maar deze maand gaan we weer hard aan de slag. Hieronder leest u waar we mee bezig zijn de komende periode.

Taal: thema=sport

We ronden het thema ondergronds af met de toets van de woordjes op maandag 13 januari. Daarna starten we met een nieuw thema over sport.

van impressie.....

- kennismaken met het thema

- nieuwe woorden leren rond het thema

- aan de slag met sporttaal

- luisteren naar sportverslagen

- een sport beschrijven aan de hand van wh-vragen

- feiten en meningen uit een sportverslag halen

- praten over een wereld zonder sport

- een beschrijving maken m.b.v. steekwoorden

.....naar expressie

- zelf een sprotverslag maken

- zelf een verslag presenhteren als echte sportverslaggevers

Rekenen: blok 5

We ronden blok 4 af en starten met het nieuwe blok.

Doel 1:

Je leert sommen als 463-248 kolomsgewijs aftrekken en je begrijpt wat je opschrijft

Doel 2:

Je kunt sommen als 423-248 kolomsgewijs aftrekken en je bergijpt wat je opschrijft

Doel 3:

Je leert breuken met elkaar vergelijken m.b.v. afbeeldingen en de getallenlijn

Doel 4:

Je leert tijden aflezen en aangeven op de seconde nauwkeurig

Je leert tijden omrekenen in minuten en seconden.

Spelling: we maken blok 4 af en starten met blok 5

- leren schrijven van het verkleinwoord met -aatje, -ootje, -uutje, -nkje

- leren schrijven van het cadeauwoord

- leren schrijven van het klankgroepenwoord

- herhalen van de tot nu toe aangeboden werkwoordspelling

- het bijvoeglijk naamwoord wordt uitgebreid met het stoffelijk bijvoeglijk anamwoord

- de persoonsvorm leren ze te vinden door de tijdproef (vraagproef is al bekend)

De Vreedzame School:

We ronden blok 3 af en starten met blok 4 na de vakantie "We hebben hart voor elkaar"

De leerlingen leren omgaan met gevoelens van zichzelf en zich inleven in de gevoelens van anderen.

Ook oefenen we dagelijks het automatiseren van de tafels en de plus- en minsommen en het lezen van losse woordjes. Doet u dit thuis ook met uw kind?

Groet,

Astrid en Yvonne