Leerkracht: Romy Willemse (ma t/m vr)

Gym: Dinsdag en vrijdag

Muziek: Maandag

Handvaadigheid: Donderdag

Klassenouder: Heleen van Beurden(Mick) en Marijke van der Nagel (Maartje)

AC-ouder: Jan van der Vaart (Floris)

Luizenpluizers:

01 dec 2020 - December
Beste ouders,

De laatste maand van 2020 is alweer aangebroken. Een drukke maar altijd ook een gezellig maand.
Vrijdag 4 december vieren we de verjaardag van Sinterklaas in de klas. De kinderen zijn allemaal druk bezig met het maken van een surprise. We zijn heel benieuwd naar de resultaten.
De kinderen mogen hun surprise, in een vuilniszak, vrijdag ochtend meenemen naar school. Vergeet niet om de naam voor wie de surprise is, op de surprise zelf te plakken en niet op de vuilniszak.

Op donderdag 17 december hebben we een kerstontbijt in de klas. Verder gaan we er een leuke dag van maken met optredens en knutselen. De kinderen hebben die dag volgens de normale tijden school en het avondprogramma gaat niet door. Vrijdag 18 december zijn de kinderen om 12.00 uur vrij.

Naast al deze leuke activiteiten zijn de kinderen ook nog hard aan het werk in de klas. Hieronder kunt u lezen waar zij de komende tijd mee bezig zijn en in de agenda kunt u weer de toetsen vinden.

Doelen toets blok 3:

• Optellen tot en met 1000 met de strategie: rijgen en via de kleine som
  • Beheersen van de basisstrategie splitsen bij het uitrekenen van sommen als 3 × 14
  • Een verhaal bedenken bij een deelsom met rest en begrijpen dat delen herhaald aftrekken is
  • Tijd aflezen van een analoge en digitale klok bij 5 en 10 minuten over het uur

Doelen toets blok 4:

• Aftrekken tot en met 1000 met de strategie: rijgen en via de kleine som
  • Beheersen van de basisstrategie splitsen bij het uitrekenen van sommen als 4 × 67
  • Een deelsom weergeven op de getallenlijn: zonder en met rest
  • Werken met bedragen tot en met 100 euro met euroteken en een komma

Spelling

Blok 3:

Spelling: klankgroepenwoord van de a-lijst, meerdere categorieën in één woord en het kilowoord.

Grammatica: bijvoeglijk naamwoord

Taal

We maken voor de kerstvakantie het thema Eskimo's af en beginnen pas na de vakantie met een nieuw thema.

Project Romeinen en Grieken

Tijdens het project leren de kinderen veel over de tijd van de romeinen. De kinderen zoeken m.b.v. internet en een atlas welke landen het romeinse rijk hoorden. Ze leren waarom water een belangrijke rol speelt in Nederland en waarom de romeinen aquaducten hebben gebouwd. De kinderen gaan ook zelf een aquaduct bouwen. Ze leren verschillen in het dagelijks leven van de romeinen en nu. Als laatste gaan we ook nog belangrijke bouwwerken opzoeken en vergelijken.

Aan het einde van het project gaan de kinderen een quiz maken over de informatie die zij hebben geleerd. De quiz gaan we dan met de klas spelen.

Begrijpend lezen

• Voorspellen waar de tekst over gaat
  • Voorkennis ophalen ( wat weet ik al over het onderwerp)
  • Herstellen ( wat moet ik doen als ik niet meer snap wat ik lees)