LeerkrachtStefan Zandbergen (ma t/m wo, vr) en Tsipora Francl (do)

Gym:                      dinsdag en donderdag

Muziek:                  maandag

Handvaardigheid:  vrijdag

Klassenouder:     Marielle Leijstra (moeder Ivar) en Linda Knook (moeder Puck)

AC-ouder:            Marielle Leijstra (moeder Ivar)

Luizenpluizers:    Maartje Hendriks (moeder Niklas) Dorthe van der Steen (moeder Lars)

23 nov 2020 - December 2020
Preview foto Beste ouders / verzorgers van groep 4b,

Wat is het toch een geweldige tijd.... Sinterklaastijd! Afgelopen week heeft iedereen z'n schoen gezet en hebben wij bingo gespeeld met Sinterklaas. We hebben stoomboten geknutseld en een filmpje gemaakt van een Sinterklaas stripverhaal met hulp van leerlingen uit groep 8.

Het is een drukke maar gezellige tijd.

Vanaf maandag 7 december richten wij ons volledig op het komende Kerstfeest.

Rekenen

Het blijft van belang dat uw kind thuis oefent met de tafels: 2, 5. Zelfs de tafel van 3 mag u oefenen.

Wij bevinden ons nu in blok 3 en starten nog voor de kerst met blok 4. Voor de doelen verwijs ik u graag naar het tabblad rechts op de pagina onder het kopje documenten.

Spelling

In groep 4 leren wij 12 spellingregels. Op dit moment hebben wij er 9 van de twaalf geleerd.

De meest recente regels zijn: Eeuw-ieuw woord, Langermaakwoord en voorvoegsel (zie bijlagen).

Lezen

Wij werken nu uit het laatste werkboekje van Leesestafette M4 (midden 4). Na de kerstvakakantie gaat het niveau omhoog en lezen wij alleen nog maar E4 (eind 4) boekjes

Tsipora Francl

Stefan Zandbergen

30 okt 2020 - November 2020
Beste ouders/verzorgers,

Na een prettige herfstvakantie zijn we de afgelopen week weer hard aan het werk gegaan.

Helaas ging ons uitje naar het Zuiderstrandtheater niet door. Dit is uitgesteld naar dinsdag 30 maart 2021 en... wat in het vat zit, verzuurt niet, zullen we maar denken.

De Vreedzame school

Wat betreft onze methode 'De Vreedzame School' zijn we alweer een stapje verder en leren de kinderen o.a. om samen ruzies op te lossen. We hebben gesproken over de rode, blauwe en gele pet. Vraag het maar aan uw kind. Ook zijn de taken in de klas verdeeld, om zo een gezamelijke verantwoordelijkheid te dragen voor het wel en wee in groep 4b.

Weektaak

Voor de herfstvakantie is de weektaak geintroduceerd. De kinderen hebben, naast de vakken in het lesrooster, enkele taken die men zelfstandig maakt. Dit bevordert de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van uw kind. De leerkracht creeert op deze wijze tevens meer tijd om, waar nodig, extra instructie te geven aan groepjes leerlingen.

Rekenen

Momenteel bevinden wij ons met rekenen in blok 2. We leren optellen en terugtellen tot en met 100, met sprongen van 10 op een streepjesgetallenlijn. Ook leren we getallen plaatsen op een bijna lege getallenlijn van 0 tot 100.

In blok 3 gaan we optellen en aftrekken, door middel van aanvullen t/m een tiental en aftrekken vanaf een tiental. We gaan ook verder met klokkijken; de wijzers van de klok aflezen en plaatsen bij kwart voor en kwart over een heel uur.

Spelling

Met spelling hebben de kinderen weer een aantal nieuwe categorieën geleerd, zoals de eer-, oor-, eur-woorden en de aai-, ooi-, oei-woorden.

Elke week leert uw kind weer nieuwe spellingscategorieën; u kunt ze vinden in de bijlagen.

Over twee weken komt onze grote kindervriend weer aan in Nederland. We zijn hard bezig om er een coronaproof, gezellig feest van te maken.

Nog drie verzoekjes:

- Na de hersfstvakantie zijn niet alle luizentassen mee terug naar school gekomen, dus graag weer meegeven.

- Graag controleren of de gymschoenen nog passen en graag het gymtenue meegeven naar school.

- Omdat we, vanwege corona, zoveel mogelijk ramen open hebben staan is het fris in de klas. Geef uw kind een extra vestje of trui mee, zodat hij/zij het niet koud heeft.

We gaan er weer een gezellige, leerzame maand van maken.

Tsipora Francl

Stefan Zandbergen