LeerkrachtStefan Zandbergen (ma,wo,do,vrij) en Astrid Verschuren (di)

Gym: dinsdag en donderdag

Muziek: Maandag

Wetenschap en Techniek: vrijdag

Klassenouders: Maarten en Lianne Schepers (Naut)
AC-ouder: Marrije van Balen (Jula)
Luizenpluizers: Linda Rek (Nolan) Nicole Troisfontaine (Laurine) Victorine Stille (Milou)

01 mei 2022 - Mei
Beste ouders/verzorgers,

Na een drukke maand van musicallessen, de paasviering en het knutselen voor moederdag, zijn de kinderen toe aan een welverdiende vakantie. Hopelijk zie ik de kinderen lekker uitgerust terug na de vakantie en zijn de moeders blij met hun mooie cadeautjes!

In de maand mei zijn er weer wat bijzondere dagen. Op 23 en 24 mei zal de schoolfotograaf langskomen. Op woensdag 25 mei zal de sportdag plaatsvinden. Aansluitend is het Hemelvaart. De kinderen zijn do 26 mei en vrij 27 mei vrij.

Onder het kopje 'mei' ziet u de doelen van de komende maand. Momenteel zijn wij bij taal nog bezig met het thema 'gek'. De themawoordjes kunnen thuis weer geoefend worden.

Vergeet u niet de luizentas na de vakantie weer mee te geven? Ook ontbreken er nog een aantal rapporten.

Hartelijke groet,

31 mrt 2022 - April 2022
Beste ouders / verzorgers,

De komende weken staan er leuke activiteiten op de kalender.

De Grote Rekendag

Zo hebben wij deze week deelgenomen aan De Grote Rekendag. Deze dag stond volledig in het teken van het werk van een architect. Zo hebben we de Markthal en Kubuswoningen in Rotterdam uitvoerig bekeken. We hebben vooral de vormen bestudeerd.

Ook hebben wij zelf 3D bouwsel gebouwd op de I-Pad en met blokken nagebouwd, we hebben constructies bedacht hoe je een brug moet bouwen en hebben wij torens gebouwd die bijvoorbeeld precies 30 cm hoog moeten zijn.

Kunstzinnige Weken

Wij zijn gestart met het inoefenen van een stukje van de musical The Lion King. Gedurende 3 sessies oefent 4b samen met een dramadocent en de leerkracht een dans. Ook hebben enkele kinderen een kleine rol waar een tekst bijhoort.

Wij gaan de komende weken, als onderdeel van de voorstelling, maskers knutselen.

Pasen

De methode Trefwoord (Gosdienst) behandelt het Paasverhaal. He thema is: Nieuw leven. Het Paasverhaal wordt verteld en wordt er gesproken over ieders 'Lentedroom.'

Buitenspelen

Nu de temperaturen aangenamer worden stimuleren wij de klas om knikkers, stoepkrijt, springtouw, elastiek o.i.d. mee te nemen naar school. Dit gebeurt al enige tijd. Het is prettig om te constateren dat klasgenoten elkaar zoeken en echt samen aan het spelen zijn.

Bijgaand treft u de doelen aan voor de komende periode voor rekenen, spelling en taal.

Graag bedank ik u voor de prettige gesprekken die ik de afgelopen tijd met u heb gevoerd.

01 mrt 2022 - Maart 2022
Beste ouders / verzorgers van groep 4b,

Op het moment van schrijven bevinden wij ons in de voorjaarsvakantie. Wij zien de kinderen graag weer op dinsdag 8 maart in de klas. Wij zij benieuwd naar de vakantieverhalen. Maandag 7 maart staat er een studiedag gepland en zijn de kinderen vrij.

De afgelopen periode was voor ons als team een pittige periode. Denk aan Cito-afname, het schrijven van rapporten en leerlingen die deels thuis werkten of ziek waren i.v.m. Corona.

Na de voorjaarsvakantie gaan we er weer met volle energie tegenaan.

De komende maand staan de ontwikkelgesprekken op het programma. U ontvangt een uitnodiging via Microsoft TEAMS. De gesprekken vinden plaatst na schooltijd op maandag 14 maart t/m donderdag 17 maart.

De week na de ontwikkelgesprekken vieren wij de verjaardagen van alle juffen en meesters. Deze dag staat gepland op woensdag 23 maart, meer info volgt.

Hieronder kunt u lezen wat de doelen zijn voor de komende maand:

rekenen doelen blok 7

Spelling