Groep 4B

LeerkrachtStefan Zandbergen (ma,wo,do,vrij) en Cynthia Boek (di)

Zij-instromer: Maaike Slabbers

 

Gym: dinsdag en donderdag

Muziek: Maandag

Wetenschap en Techniek: vrijdag

Klassenouders: Elphidha (Elodie)
AC-ouder: Lisette (Charlotte) Carianne (Belle)
Luizenpluizers:  Lisette (Charlotte) , Tamara (Amelie) Rene (Bo-Louise)

 

BERICHTEN

01 mei 2023 - Mei 23
Beste ouders/verzorgers,

 

April was een kort maandje i.v.m. de meivakantie. We hebben een gezellige Paasviering gehad, een leerzaam bezoek aan het Kunstmuseum en natuurlijk weer veel gewerkt. 

 

**Spelling**

Bij spelling zijn we momenteel nog bezig met blok 7. De kinderen leren dat een woord meerdere categorieen kan hebben en herhalen alle spellingsregels. Ook leren zij wat enkelvoud en meervoud is en hoe je woorden schrijft met -eren, -elen, -enen aan het eind. Ook blijven wij oefenen met het vinden van werkwoorden en zelfstandig naamwoorden in zinnen. 

 

**Rekenen**

Bij rekenen zijn we bezig met blok 9. We werken aan het volgende doel: 'rijgen met teveel'. Bijvoorbeeld: 34+18 wordt 34+20-2. Deze strategie gebruiken we ook bij minsommen. Bijvoorbeeld: 47-39 wordt 47-40+1.

Ook besteden wij momenteel aandacht aan de laatste tafels. Namelijk de tafel van 7 en 8. Het is belangrijk dat de kinderen de aangeleerde tafels ook blijven herhalen, zodat ze deze niet vergeten. 

 

**Wereldorientatie**

Na de vakantie beginnen we met een nieuw thema. De lessen zullen gegeven worden aan de hand van de methode Blink. Deze zijn wij momenteel aan het uitproberen. Voor volgend schooljaar zullen wij als team een keuze maken met welke methode wij doorgaan voor Wereldorientatie. 

 

 

**Belangrijke data**

24 april t/m 5 mei: meivakantie

17 mei: sportdag

18 en 19 mei: Hemelvaart (kinderen vrij)

29 mei: Tweede pinksterdag (kinderen vrij)

30 mei: Studiedag (kinderen vrij)

 

Bijgaand treft u de doelen voor de komende periode aan.

 

Met vriendelijke groet,

Stefan Zandbergen 


31 mrt 2023 - April 2023
Beste ouders,

 

Juffen- en Meestersdag

 

Wat hebben wij toch een aantal gezellige weken achter de rug. Onlangs heb ik mijn verjaardag gevierd met kids van 4b. We hebben oud-hollandse spellen gespeeld, een ski poppetje geknutseld, een stoelengedans gedaan en heb ik getrakteerd!

 

Kunstzinnige weken

Tegelijkertijd stonden ook de Kunstzinnige weken in de agenda. Wij hebben deelgenomen aan een Brazilaanse parade en hebben een Portugees liedje ingestuurd. We speelden er ook een instrumentje bij. De kids konden kiezen uit een sambal of een gitaartje.

 

De Grote Rekendag

Ook kijken wij met veel plezier terug op De Grote Rekendag met als thema Afval. Zo leerden wij over reclycling en afval scheiden en hebben wij van afval rekenspelletjes ontworpen en gespeeld. 

 

Schoolfotograaf

Maandag 3 dinsdag 4 april komt de schoolfotograaf langs en worden er prachtige foto's gemaakt.

 

Pasen

Wij werken toe naar Pasen, leren over het Paasverhaal. Ook staat er een knutselochtend op het programma en organiseren we een Paaslunch.

 

Er wordt uiteraard ook hard gewerkt in de groep. Bijgaand ook de doelen voor de aankomende periode.

 

Hartelijke groet,

Stefan Zandbergen

Maaike Slabbers