Leerkrachten: Annelies Bennink (ma t/m wo, vr) Patricia Ros(do)

Gym: dinsdag en donderdag

Klassenouder: Heleen van Beurden (Mick)

AC-ouder: Marijke van der Nagel (Maartje)

Luizenpluizers: Suzanne Tanke (Tygo) en Nadine Veltman (Olli)

01 dec 2019 - december 2019
Beste lezers,

December is weer aangebroken en we genieten op school met volle teugen van deze gezellige feestmaand. We verheugen ons op de Sint en kijken uit naar de Kerstdagen en de kerstvakantie!

Vol verwachting klopt ons hart en we zingen en knutselen er vrolijk op los. Maar we zijn ook hard aan het werk hoor!

Met taal werken we over het thema ‘Klein’: we beschrijven kleine kriebelbeestjes, leren het verschil tussen jong en klein. In ons taalboek komen we ook foto’s uit Madurodam tegen, wie weet leuk om eens bezoekje te brengen!

Bij rekenen hebben we de afgelopen maand veel geoefend met het tellen in sprongen van tien. We kunnen dat al goed, zowel voor- als achteruit. Als we getallen bij elkaar optellen zorgen we ervoor dat we altijd eerst een tiental vol maken. We zijn begonnen met klokkijken (hele en halve uren en kwartieren) en met de tafels. Binnenkort gaat er een blad met tafels mee naar huis.

Alle doelen voor rekenen, taal en spelling én de woordenschatlijsten kunt u hiernaast vinden.

Juf Marthe (handvaardigheid) heeft met de klas monsters gekleid. Na het beschilderen hebben de kinderen in een schoenendoos laten zien in welke omgeving het monster zich helemaal thuis voelt. Er zijn hele mooie werkstukken uit gekomen!

We kijken regelmatig naar het Sinterklaasjournaal. Meester Stefan had zelfs een echte stal voor het paard van Sinterklaas op de gang gemaakt. De Pieten zijn al een paar keer in school geweest! De eerste keer had Malle Pietje nepcadeautjes gebracht. De kinderen hebben die weer terug gestuurd aan Sinterklaas met een mooie brief erbij. Daarna kwam de rommelpiet. Hij had natuurlijk weer erg veel troep gemaakt, maar ook een cadeautje in de schoenen gestopt!

Op donderdag 5 december komt de goedheiligman zelf bij ons langs. De kinderen zijn die dag om 12.00 uit.

De week daarna gaan we ons voorbereiden op de kerst. Op donderdag 19 december hebben we kerstviering op school en zijn de kinderen om 12.00 uit. Eind van de middag schuiven we aan voor het kerstdiner in de klas. Precieze tijden en de intekenlijst voor de hapjes en drankjes zullen binnenkort via Social Schools verspreid worden.

Vriendelijke groet van juf Annelies en juf Patricia