Groep 4A

LeerkrachtNaomi Lorjé (ma t/m vr)

 

Gym: Dinsdag en donderdag

Muziek: Maandag

Wetenschap & techniek: Vrijdag

Klassenouders: Mandy Meijer (Isabella) en Petra Guijt (Ties)
AC-ouder: Natascha Chotkan (Mira)
Luizenpluizers: Sanja Taslaman (Una) en Nadia Oujamaa (Emna) 

BERICHTEN

01 mei 2022 - Mei
Beste ouders/verzorgers,

 

Na een drukke maand van musicallessen, de paasviering en het knutselen voor moederdag, zijn de kinderen toe aan een welverdiende vakantie. Hopelijk zie ik de kinderen lekker uitgerust terug na de vakantie en zijn de moeders blij met hun mooie cadeautjes!

 

In de maand mei zijn er weer wat bijzondere dagen. Op 23 en 24 mei zal de schoolfotograaf langskomen. Op woensdag 25 mei zal de sportdag plaatsvinden. Aansluitend is het Hemelvaart. De kinderen zijn do 26 mei en vrij 27 mei vrij. 

 

Onder het kopje 'mei' ziet u de doelen van de komende maand. Momenteel zijn wij bij taal nog bezig met het thema 'gek'. De themawoordjes kunnen thuis weer geoefend worden. 

 

Vergeet u niet de luizentas na de vakantie weer mee te geven? Ook ontbreken er nog een aantal rapporten. 

 

Hartelijke groet,

 

Naomi Lorje


30 mrt 2022 - April 2022
Beste ouders / verzorgers,

 

De Grote Rekendag

Afgelopen woensdag hebben wij deelgenomen aan De Grote Rekendag. Deze dag stond volledig in het teken van het werk van een architect. Zo hebben we de markthal en kubuswoningen in Rotterdam uitvoerig bekeken. De kinderen hebben verschillende vormen geleerd en hier over gevraagd aan elkaar.

Ook hebben zij zelf 3D bouwsels gebouwd op de I-Pad en met blokken nagebouwd. Ze hebben zelf constructies bedacht en gebouwd met verschillende materialen. 

 

Kunstzinnige Weken

Wij zijn gestart met het inoefenen van een stukje van de musical The Lion King. Gedurende 3 sessies oefent 4a samen met een dramadocent en de leerkracht een dans. Ook hebben enkele kinderen een kleine rol waar een tekst bij hoort. 

De komende weken zullen wij gaan knutselen bij dit thema om het decor compleet te maken. 

 

Pasen

Binnenkort is het alweer Pasen. De kinderen leren over het Paasverhaal vanuit de methode: 'trefwoord'. Op donderdag 14 april is de paasviering op school. Vrijdag 15 april en maandag 18 april zullen de kinderen vrij zijn. Op 25 april start de meivakantie. 

 

 

Onder het kopje 'april' ziet u de doelen van de komende maand. Momenteel zijn wij bij taal nog bezig met het thema 'slapen'. Halverwege april gaan wij verder met het volgende thema: ' gek'. 

 

Hartelijke groet, 

 

Naomi Lorjé


01 mrt 2022 - Maart 2022
Beste ouders van groep 4A,

 

Op het moment van schrijven bevinden wij ons in de voorjaarsvakantie. Hopelijk kunt u, samen met uw kind, lekker genieten van het voorjaarszonnetje. Op dinsdag 8 maart worden de kinderen weer op school verwacht. Maandag 7 maart staat er een studiedag ingeroosterd. Ik kijk uit naar alle leuke vakantieverhalen!

 

De komende maand staan de ontwikkelgesprekken gepland. Hier zult u een uitnodiging via Teams voor ontvangen. De gesprekken vinden plaats in de week van 14-17 maart.  

 

De week na de ontwikkelgesprekken vieren wij de verjaardagen van alle juffen en meesters. Deze dag staat gepland op woensdag 23 maart, meer informatie hierover volgt.

 

Rekenen

Voor rekenen hebben we voor de vakantie blok 6 afgerond. Na de vakantie zullen wij verder gaan met blok 7. Komende maand zullen we op school blijven oefenen met het automatiseren. Wij beginnen iedere dag met 2 minuten zoveel mogelijk sommetjes maken. Dit zijn zowel min als plussommen. 

Het aanleren van de tafels komt ook dagelijks aan bod. Ieder kind heeft een tafeldiploma met daarop de tafels van 1 t/m 10 staan. Wanneer zij een tafel helemaal kennen, zowel op volgorde, als door elkaar, dan krijgen zij een kruisje. Na het behalen van alle kruisjes, krijgt uw kind het tafeldiploma mee naar huis. 

 

Spelling

De kinderen kennen nu 12 spellingcategorieën met het bijbehorende gebaar en de regel. In groep 4 zal het bij deze categorieën blijven. Natuurlijk blijven wij deze regels de rest van het jaar herhalen en toepassen. 

Vlak voor de vakantie hebben de kinderen nieuwe woordsoorten geleerd, namelijk het lidwoord en het zelfstandig naamwoord. Ook weten zij al wat een werkwoord en een samenstelling is en wanneer je een hoofdletter moet gebruiken. 

 

Taal

In maart zullen we gaan beginnen aan een nieuw thema. Dit is het thema 'slapen'. De themawoordjes kunt u vinden aan de linkerkant van deze pagina. Naast de themawoordjes zullen de kinderen ook uitdrukkingen leren die bij 'slapen' horen. 

 

De overige doelen staan onder het kopje 'maart' aan de linkerkant van deze pagina. 

 

Hartelijke groet, 

 

Naomi Lorjé