Leerkracht: Cynthia Boek (ma,di) en Naomi Lorjé (wo t/m vr)

Gym: Dinsdag en donderdag

Muziek: Maandag

Handvaardigheid: Vrijdag

Klassenouder: Katrien Malcontent (moeder van Teun)

AC-ouder: Sara Kellendonk (moeder van Lot)

Luizenpluizers:

26 nov 2020 - December 2020
Beste ouders/verzorgers van 4A,

December is weer aangebroken en we genieten op school met volle teugen van deze gezellige feestmaand. We verheugen ons op de Sint en kijken uit naar de Kerstdagen en de kerstvakantie!

Vol verwachting klopt ons hart en we zingen en knutselen er vrolijk op los. Maar we zijn ook hard aan het werk hoor!

We kijken regelmatig naar het Sinterklaasjournaal. In de klas hebben we paar keer bingo gespeeld met Sinterklaas, dit was echt heel erg leuk. Piet is ook alweer in de school geweest! De rommelpiet is langs gekomen en hij had natuurlijk weer erg veel troep gemaakt. Wel heeft hij cadeautjes in een grote tas achtergelaten, omdat we zo goed bingo hebben gespeeld.

Op vrijdag 5 december komt de goedheiligman zelf bij ons langs. De kinderen zijn die dag om 12.00 uit. De week daarna, vanaf maandag 7 december gaan we ons voorbereiden op de kerst.

Rekenen

Het blijft van belang dat uw kind thuis oefent met de tafels: 2, 5. Zelfs de tafel van 3 mag u oefenen.

Wij bevinden ons nu in blok 3 en starten nog voor de kerst met blok 4. Voor de doelen verwijs ik u graag naar het tabblad .... rechts.

Spelling

In groep 4 leren wij 12 spellingregels. Op dit moment hebben wij er 9 van de twaalf geleerd.

De meest recente regels zijn: Eeuw-ieuw woord, Langermaakwoord en voorvoegsel (zie bijlagen).

Lezen

Wij werken nu uit het laatste werkboekje van Leesestafette M4 (midden 4). Na de kerstvakakantie gaat het niveau omhoog en lezen wij alleen nog maar E4 (eind 4) boekjes

Alle doelen voor rekenen, taal en spelling én de woordenschatlijsten kunt u onder het kopje extra pagina's vinden.

Vriendelijke groet van juf Naomi en juf Cynthia

31 okt 2020 - november 2020
Beste ouders/verzorgers,

Na lekker een weekje vrij te zijn geweest, zijn we de afgelopen week weer hard aan het werk gegaan.

Helaas ging ons uitje naar het Zuiderstrandtheater niet door. Dit is uitgesteld naar dinsdag 30 maart 2021 en... wat in het vat zit, verzuurt niet, zullen we maar denken.

Deze week is Naomi Lorjé, onze nieuwe collega gestart in 4a, maar dat u heeft u vast al gehoord van uw zoon of dochter.

Wat betreft onze methode 'De Vreedzame School' zijn we alweer een stapje verder en leren de kinderen om samen ruzies op te lossen. Ook hebben we samen de taken in de klas verdeeld, om op deze manier gezamelijke verantwoordelijkheid te dragen voor onze spullen.

Rekenen wordt steeds een beetje lastiger. In blok 2, waar we nu aan werken, leren we bijvoorbeeld verder- en terugtellen tot en met 100, met sprongen van 10 op een streepjesgetallenlijn. Ook leren we getallen te plaatsen op een bijna lege getallenlijn van 0 tot 100.

In blok 3 gaan we optellen en aftrekken, door middel van aanvullen t/m een tiental en aftrekken vanaf een tiental. We gaan ook verder met klokkijken; de wijzers van de klok aflezen en plaatsen bij kwart voor en kwart over een heel uur.

Bij spelling hebben de kinderen weer een aantal nieuwe categorieën geleerd, zoals de eer-, oor-, eur-woorden en de aai-, ooi-, oei-woorden; ik hoor een j, maar ik schrijf een i.

Elke week leert uw kind weer nieuwe spellingscategorieën; u kunt ze vinden bij de bijlagen.

Over twee weken komt onze grote kindervriend weer aan in Nederland. We zijn hard bezig om er een coronaproof, gezellig feest van te maken.

Nog drie verzoekjes; Na de hersfstvakantie zijn niet alle luizentassen mee terug naar school gekomen, graag weer meegeven, alstublieft en zou iedereen even willen kijken of de gymschoenen van uw kind nog passen, of in de gymtas zitten?

Omdat we, vanwege corona, zoveel mogelijk ramen open hebben staan is het fris in de klas. Geef uw kind een extra vestje of trui mee, zodat hij/zij het niet koud heeft.

We gaan er weer een gezellige, leerzame maand van maken.

Met vriendelijke groeten, Naomi, Kim (op de achtergrond) en Cynthia