Leerkrachten: Eveline Groen (ma) en Kim Brussee (di t/m vr)

Gym: woensdag en vrijdag

Klassenouders: Verena Dirkse (moeder van Noam) en Anne Mieog (moeder van Koen)

AC-ouder: Ineke de Graaf (moeder van Boris)

Luizenpluizer: Maartje Hendriks (moeder van Niklas) en Dorthe van der Steen (moeder van Lars)

04 dec 2019 - December
Preview foto Beste ouders/verzorgers van groep 3b,

Wat een spannende tijd is het weer. Sinterklaas is in het land en het is bijna pakjesavond. Nog een paar weken en dan is het ook al weer vakantie. We hebben al heel veel geleerd in groep 3 en de laatste paar weken van dit jaar gaan we ook nog hard aan het werk. Wat gaan we allemaal doen?

Taal

We zijn alweer bij kern 5 van Veilig leren lezen aanbeland! Tot en met kern 4 hebben de kinderen al 24 letters geleerd. Nog maar 10 letters te gaan! En de kinderen die met zon-materialen werken, leren woorden lezen waarin steeds meer ‘moeilijkheden’ worden gecombineerd!

Thema kern 5: Mag dat wel?

De hoofdrol in het verhaal van deze kern, ‘Dan ken jij Krisje Kolen niet!’, is voor Krisje Kolen. Krisje Kolen houdt ervan als alles keurig netjes is; er staat zelfs geen grassprietje verkeerd op zijn gazon. Dat probeert hij ook zo te houden met allerlei borden waarop staat wat allemaal niet mag rond zijn huis. Dit verhaal is een aanleiding om te praten over regels. Wat mag wel, wat mag niet, wat gebeurt er als je je niet aan de regels houdt? Woorden als ‘de boef’, ‘de boete’, ‘de regel’ en ‘het uniform’ komen hierbij aan bod.

Letters en woorden lezen in kern 5

De nieuwe letters in kern 5 zijn: eu, ie, l, ou en uu. Voor veel kinderen zijn de ‘eu’, ‘ie’ en ‘ou’ nog best lastig. We besteden daarom veel aandacht aan die letters en herhalen ze iedere dag.

In blok 4 leren we de volgende dingen

We leren hoeveelheden tot en met 10 opzetten en aflezen op de bovenste rij van het rekenrek.

Je leert de dubbelen tot en met dubbel 5 aflezen

Je leert + 1, +2, -1 en -2 sommen en dubbelsommen herkennen.

Je weet het antwoord zonder te tellen.

Je leert een verhaal bij deze sommen.

Je leert de splitsing van 10.

Je leert aanvullen tot en met 10 met de splitsing van 10.

Je weet het antwoord zonder te tellen.

Je leert bedragen tot en met 10 euro herkennen en samenstellen

Je leert bedragen tot en met 10 euro samenstellen met zo min mogelijk munten en biljetten.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd even een mailtje sturen of een afspraak maken met één van ons.

Eveline en Kim