Leerkrachten: Patricia Ros (ma) en Kim Brussee (di t/m vr)

Gym: dinsdag en vrijdag

Muziek: maandag

Klassenouders: Wendy van Buul (Felien), Mariska Hendriksen-Tukker (Neva)

AC-ouder: Nannah Tak (Elin)

Luizenpluizer: Lindsey van Bemmel (Levi), Audrey Wei-Yun (Julian)

01 jun 2019 - juni 2019
Hallo allemaal,

Nog maar een paar weken en de grote vakantie zit er alweer aan te komen. Wat is het jaar toch ontzettend hard gegaan. Weet u nog hoe uw kind binnenkwam? De meesten konden nog niet lezen en schrijven en rekenen. En nu is de tijd aangebroken om ze weer verder te laten gaan naar groep 4 en lezen ze boekjes, schrijven ze kleine briefjes..Het blijft een magisch, maar o zo belangrijk jaar!

We gaan weer richtin de toetsen die we moeten afnemen voor het laatste rapport. Zou u zo vriendelijk  willlen zijn om het rapport weer mee naar school te geven? Dan kunnen wij aan het eind van het jaar het laatste rapport er weer in doen.

Taal

We hebben bijna kern 11 afgerond. Daarna zullen we vooral veel gaan herhalen. Ook met spelling gaan we veel herhalen. Dit doen we op de manier zoals ze het in groep 4 aangeboden krijgen. De kinderen kunnen op deze manier alvast kennis maken met de nieuwe methode Staal. Zo proberen we de overstap van Veilig Leren Lezen naar Staal wat kleiner te maken.

rekenen

Met rekenen maken we straks het laatste blok. De toets doelen van blok 12 zijn:

- plus en min sommen t/m 20

- rekenen met huppen van 2, 3, 4 enz. ( bijvoorbeeld op 1 kar passen 3 dozen. hoeveel dozen passen er dan op 2 karren? of op 3 karren?)

- rekenen met maten ( in 1 blauwe tegel passen 2 rode tegels. hoeveel rode tegels heb ik dan als ik 3 blauwe tegels heb?

- klokkijken hele uren en hoeveel uur is het nu later?

Voor groep 4 is het belangrijk dat het splitsen tot en met 12 is geautomatiseerd. Hier zullen we de komende weken dus nog flink mee aan de slag gaan.

U ziet het, het is de puntjes op de i zetten en alvast een beetje uitkijken naar de vakantie die komen gaat. We maken er een gezellige en leuke periode van!

Zonnige groetjes van de juffen van groep 3