Groep 3B

Leerkracht: Saskia Custers (ma en vr) en Kiki Schaap (di, woe en do) 

 

Gym: Woensdag en vrijdag 

Muziek: Maandag 

Wetenschap & Techniek: Donderdag 

Klassenouder
AC-ouders:
Luizenpluizers

BERICHTEN

01 mrt 2024 - Maart
Beste ouders (en kinderen!) 

 

We hopen dat iedereen heeft genoten van een fijne vakantie. De vakantie was wel even nodig, met al dat toetsen en de spanning voor het rapport!

 

We hebben veel mooie rapporten mogen uitdelen, daar zijn we heel erg trots op!

Natuurlijk zijn er ook soms wat teleurstellingen over cijfers. Maar onthoud dat wij als juffen, door de rapporten een goed beeld krijgen van waar er nog extra hulp nodig is! En dat is ook wat we de komende periode gaan doen. We zoeken uit waaraan we met wie nog extra moeten oefenen. Of misschien zijn er wel kinderen die bepaalde dingen heel makkelijk vinden en die dus op hun eigen niveau verder kunnen. En zo gaan we de tweede periode in. 

 

Voor taal hebben we een begin gemaakt aan verschillende nieuwe klanken, zoals de sch- en de schr-. Dat is nog een hele klus om die twee uit elkaar te houden!

Ook gaan we ons bezig houden met allerlei bijzondere regels in het Nederlands. Zoals bv de -aai, -ooi en -oeiwoorden. Je hoort daar namelijk een 'j' aan het eind, maar om het even wat ingewikkelder te maken, schrijven we er een "' i  '. En zo hebben we er nog wel een paar :-)

Vooral veel blijven lezen thuis hoor! En wanneer je merkt dat lezen niet altijd het gewenste plezier oproept, kun je bijvoorbeeld ook leuke spelletjes kopen van onze taalmethode Veilig Leren Lezen. Zo maak je het gezellig, terwijl je tegelijkertijd aan het lezen werkt!

 

Naast het leren staan er ook nog een hoop andere leuke dingen gepland. We zijn begonnen met een nieuw project van Blink: bouwen maar! We hebben al leervragen bedacht en gaan hiermee aan de slag. Ook ontwerpen we onze eigen droomwoning.

 

Ook gaan we binnenkort in gesprek met alle ouders over de ontwikkeling van de kinderen. Dat doen we aan de hand van het rapport. Maar wellicht heeft u ook nog vragen, stelt u ze dan vooral! Wat wij belangrijk vinden, is dat we beiden het gevoel hebben dat we SAMEN voor uw kind bezig zijn. En dat we met de neuzen dezelfde kant op komen te staan! Zo kunnen we samen op een positieve manier vooruit. Tot snel! 

 

Saskia en Kiki