LeerkrachtNicole Schuck (ma t/m vr)

Gym: Elke maandag en woensdag van onze vakleerkracht Meester Jimmy.

Muziek: Elke dinsdag van onze vakleerkracht Meester Nick.

Klassenouder: Annet (Tim)

AC-ouder: Carianne (Belle)

Luizenpluizers: Lianne (Famke), Victorine (Guus) en Nao (Ayaha)

01 dec 2019 - December
Preview foto Beste ouders/verzorgers,

De Sint is inmiddels een paar weken in het land en voordat we het weten is het alweer pakjesavond! In de klas en op school zijn we natuurlijk druk bezig met het thema Sinterklaas. De hele school is versierd en de klas ziet er ook gezellig uit voor 5 december.
De kinderen zijn op 5 december om 12:00 uur vrij en worden op 6 december om 09.30 uur op school verwacht. De deuren gaan open om 9.20 uur (een uur later dan normaal).

Alle kinderen hebben een Sinterklaashandje gemaakt, waarbij ze hebben geleerd te vouwen over een rechte lijn. En hebben ze een huisje gemaakt van een melkpak. Voor de viering op 5 december hebben ze een pietenmuts gemaakt.

Wij hebben de letter 'S' van Sinterklaas geleerd. Ook hebben wij veel tel- en rekenactiviteiten gedaan met kruidnoten en snoepgoed, gerijmd en Sinterklaas boekjes gelezen. Wij hebben natuurlijk ook heel vaak gezellig Sinterklaasliedjes geluisterd en gezongen!

Wij wensen jullie alvast een gezellige pakjesavond!
Na Sinterklaas starten wij direct met het thema Kerst. Binnen dit thema zullen wij weer een hoop activiteiten doen. Zo zullen wij o.a. een mooie kerstengel verven en hebben wij kerstviering (donderdag 19/12) op school, de kinderen zijn die dag om 12.00 uur vrij. Natuurlijk mag het kerstdiner niet ontbreken. Meer informatie over de kerstviering ontvangen jullie nog. Op vrijdag 20/12 is er een studiedag, waarbij de kinderen vrij zijn en aansluitend de kerstvakantie start.

De feestdagen zijn voor velen een moment om even stil te staan bij de mensen die hen dierbaar zijn. Een uitgelezen moment om iemand te verrassen met iets persoonlijks.

De Vreedzame School

Tot aan de kerstvakantie werken we aan het derde thema van de Vreedzame school: wij hebben oor voor elkaar. In dit blok werken we aan de manier waarop we met elkaar praten.

U kunt met uw kind hierover ‘kletsen’ aan de hand van deze vragen:

- Wat heb je vandaag gedaan op school? Wat vond je leuk om te doen?

- Kun je voordoen hoe je goed luistert naar elkaar?

- Wil je mij iets vertellen, terwijl ik luister en daarna een vraag stel?
- Hoe kun je iets ‘vertellen’ zonder je stem te gebruiken, bijvoorbeeld met je gezicht, armen, handen? Laat zien dat je iets leuk vindt en niet leuk vindt.
- Welke afspraken hebben jullie in de klas over samen praten? Wat doe je als je iets wil vertellen?
- Wat hebben Aap en Tijger geleerd over samen praten?
- Hoe kunnen we samen kiezen wat we vandaag gaan doen?

Wist u dat?
-  Carianne (Belle) AC-ouder is?
- Victorine (Guus), Noa (Ayaha) en Lianne (Famke) luizenpluizer zijn?
- Annet (Tim) contactouders is?
- Wij elke maandag en woensdag gymmen met de vakleerkracht meester Jimmy?
- Wij elke dinsdag muziekles hebben van onze vakleerkracht meester Nick.
- Wij elke vrijdagmiddag ‘toverdeuren’ met groep 1b? De deur tussen de lokalen gaat dan open en de kinderen van groep 1a en 1b mogen dan in beide klassen spelen.
- Het elke eerste vrijdag van de maand speelgoedmiddag is? Alle kinderen mogen dan speelgoed van thuis meenemen (op eigen risico) om mee te spelen.
- U mij kunt mailen als jullie vragen hebben? Mijn mailadres is nschuck@statenkwartier.lucasonderwijs.nl